دكتور الشريعة

انا كنت مريضه اورام حميده واخدت كوريتزون وجسمي حصل...

انا كنت مريضه اورام حميده واخدت كوريتزون وجسمي حصل فيه علامات تمدد كتير بس فيه منطقه في أيدي ومنطقه أخري العلامات شديده اوي وملحوظه وانا فرحي الشهر الجاي فيه مكان بيعمل تاتو الي هو وشم سطحي من غير نقطه دم بيبقي علي اوي طبقه من الجلد وانا اتاكد أنه مش بينزل دم خالص بس هو ثابت العمر كله بيفتح فقط اللون بيبقي فاتح عن الأسود بس مش بيروح ايه حكم الشرع اني اعمل الرسمه الدائمه للزوج وم هتظهر غير للزوج وهعلمها علي الاماكن المصابه فقط م من أجل الزينه لا من اجل اني اداري لانه بينتقد الحاجات دي وحكم المكياج الي بقعد سنه ويروح بس بردو مش بينزل دم أثناء الجلسه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلمي سددك الله أنه لايجوز عمل الوشم وذلك للعن النبي صلى الله عليه وسلم الواشمة والمستوششمة.
عن عَبْدِ اللَّهِ بن مسعود رضي الله عنه قَالَ: لَعَنَ اللَّهُ الْوَاشِمَاتِ وَالْمُسْتَوْشِمَاتِ وَالنَّامِصَاتِ وَالْمُتَنَمِّصَاتِ وَالْمُتَفَلِّجَاتِ لِلْحُسْنِ الْمُغَيِّرَاتِ خَلْقَ اللَّهِ)متفق عليه.
فلايجوز عمل الوشم حتى لو رضي به الزوج، فالزمي أمر الله ولن يؤثر على زوجك لا إيجابا ولا سلباً.
أما موضوع التزين فبإمكانك وضع رسومات تنزع فوراً بعد انتهاء الحاجة منها.
مع أن فيها تشبها بالكفار ولكن لابأس إن كان لعدة أيام فيكون حاله كالحناء، أما الوشم الدائم فلا.
والله تعالى أعلم وأحكم.