طبيب بيطري

اريد استشارة طبيب بيطري القطة عندي جرحت في المنطقة...

اريد استشارة طبيب بيطري القطة عندي جرحت في المنطقة الحساسة و لما سالت قالولي حط بيتادين و بعد ساعة ادهنلها فيوسيديرم و دا اللي عملته بس النهاردة بتنزل سائل ابيض كدا و اي حد يقرب منها بتصرخ عايز اعرف ايه الحل

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

المفروض الاستمرار على العلاج لمدة 3-5 ايام على اقل تقدير لان هذه العلاجات جيدة للجروح ولسرعة التئام العلاج ولكن لايجب ان يصل هذه المنطقة الحساسة للقطة اى ماء او رطوبة لتفادى حدوث مضاعفات ثانوية وافضل استخدام حقن دكلوفين بالعضل يوميا حقنة لمدة ثلاثة ايام لانها مضادة للالتهابات وتخفف السائل الابيض الالتهابى.