الزواج و الإرشاد الأسري

انا متزوجه وكنت بحب زوجي لدرجه شديده جدا ومكنتش...

انا متزوجه وكنت بحب زوجي لدرجه شديده جدا ومكنتش مقصرة معاه في اي حاجه وبحترمه جدا ومطيعه ليه في كل شئ وفجأه اكتشفت انو بيكلم اكتر من واحده سواء انت او فون وكانت الصدمه الشديدة بالنسبالي وكل شئ انهار بالنسبلي وصارحته باللي انا عرفته عنه واعتزرلي وقالي انها غلطه ومش هتتكرر تاني وعادي كملنا مع بعض الحياه بس انا مبقتش اثق فيه خالص وكل مافتكر احسن بضيقه ومش طايقاه خالص ومش عارفه انسا ازاي او مش قادرة انسا نهائي اعمل اي

إجابة الخبير: رانده حمدي

رانده حمدي

دكتورة نفسية

هناك بعض الازواج يكون من النوع المتعدد العلاقات فهو يقوم باجراء أكثر من علاقة و لكنها جميعها لا تتعلق بحب حقيقى أو أى التزام ، أعلم مدى انكسار مشاعرك عند اكتشاف اى علاقة و لكن تأكدى أنها مجرد نزوات و قد ترجع أنه يريد الاحساس بالاهتمام بشكل زائد و ضعيف الثقة بالنفس
لذا أنصحك بالتفكير بالعقل والابتعاد عن سيطرة الشكوك التى قد تهدم حياتك
لذا اصبرى و عالجى مشكلتك بهدوء ، انظرى الى مسببات خيانته و و اعملى على علاجها بذكاء فقد يكون السبب كالاهتمام الزائد بالمنزل أثناء وجوده أو كثرة وجود المشاكل و المشاحنات بينكم أو غيره فعليكى الوصول لسبب الأساسى أو أن لديه احتياج اكبر للشعور بالثقة و الاهتمام فاعطيه من جانبك
توقفى عن لوم زوجك و تذكيره كل وقت بما حدث لانه بالتدريج سيشعر انك لن تعفو و لن يعود حبك له و سيزيد المشكله سوء
محاولة مشاركته فى مزيد من الاهتمامات فقد تكون سبب الفجوة بينكم نتيجةً لشعوركما بعدم وجود أي اهتمامات مشتركة أو أي شيء يمكن التحدث عنه فاوجدى اهتمامات مشتركة فستحسن من علاقتكم بشكل ملحوظ
بأن تجددى من روتين حياتكم الزوجية و جدديها و كأنك تعرفينه من جديد ارسلى له كلام رقيق أو باقة من الزهور و اجعليه يراكى بشخصية مختلفه يحب الحياة معها