دكتور الشريعة

تقدم لي شاب اسمر اللون وانا بيضاء وهوه ماشا الله...

تقدم لي شاب اسمر اللون وانا بيضاء وهوه ماشا الله محترم وبيصلي ومعتمد عل نفسه وشارينا انا واهلي ومحتار يعملنا اي وانا مرتاحه ليه وكده هو طيب وابن حلال اوي بس المشكله ان قرايبنا وجيرانا لم عرفو قالو ازاي هتجوز واحد اسمر كده مش هو عادي اي يعني انا بيضا واتجوز واحد اسمر عادي صح

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله أما بعد فاعلمي سددك الله أن الجواب له جوانب:
١_امر النبي صلى الله عليه وسلم الصحابي ان ينظر إلى مخطوبه قال:(فإنه أجدر أن يؤدم بينكما) فإن كان شكله مرغوبا لديك انت فلا ترفضي.
٢_جعل النبي علامتين تؤهلهما للزواج وهي الخلق والدين.
فإن اجتمعنا فيه فلاتلتفي لكلام الناس.
وابذلي كل ماتستطيعين لحبه واحترامه.
وقد تروج ابو ذر الغفاري من امرأة سوداء.
وإن حرام بنت ملحان ان
 زوجها عبادة بن الصامت وكان أسودا.
والله تعالى اعلم