طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.. الكلب بتاعي...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.. الكلب بتاعي روتفايلر عمره ٩ سنوات كان عنده التهاب في عينيه و من حوالي شهر او اكثر قليلا رأيت زي غمامة او بياض علي عينيه و فيه دكتور قاللي جلوكوما و دكتور تاني قاللي تقرحات في القرنية و كاتبله مرهم تيريميسين و اقراص يونيكتام و قطرة ايزوبتومكسيترول و افيتون اقراص و انا قلقانة لان بعت صور عينيه لدكتور قاللي عتامة في القرنية و لو متعالحش صح ممكن يعتمي مش عارفة اروح لمين و لا اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب البياض بالعين عند الكلاب بعمر تسع سنوات :-
الجلايكوما او المياه الزرقاء بالعين وتنتج بسبب اختلال في ضغط العين
تقرحات في القرنيه و يكون سببها جفاف العين او التهابات بكتيريه حاده
تعتم القرنيه نتيجه التقدم بالسن
دواء تيريميسين يستخدم لعلاج الالتهابات البكتيريه (مضاد حيوي)
دواء ايزوبتو ماكسيترول يستخدم لعلاج الالتهابات البكتيريه والالتهابات بالعين ( مضاد حيوي ومضاد التهاب)
يونيكتام مضاد حيوي
افيتون مجموعة فيتامينات
يتم تشخيص الكلب من خلال فحص العين وفحص تقرح العين هلا ب ماده توضع بالعين وبعدها يتم فحص الاشعه الفوق بنفسجيه، الجلايكوما تفحص من خلال قياس ضغط العين بجهاز خاصه.
تعبت من القرنيه مرض وراثي ويتم التشخيص صح اذا كانت نتيجه الالتهابات العين والمياه الزرقاء سلبيه.

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه