طبيب بيطري

جاموسة عشر هتولد كمان ايام جبنا وقفت الاكل جبنا...

جاموسة عشر هتولد كمان ايام جبنا وقفت الاكل جبنا الدكتور قال عندها سخونية تاني يوم مكلتش جبناه قال الهضم مش شغال واداها حقنجبنالها علف اخضر مكلتوش ومش عاوزه تاكلقلنا ممكن يكون ابنها ميت جواها جبنا الدكتور قال لاومش عاوزه تقف ولا تاكل وخست النصايه الحلياريت ال عنده حل يقول

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

اسباب ارتفاع درجة الحرارة اثناء حمل الجاموسة :-
التهابات بكتيريه في الرحم
تسمم الحمل
نقص الكالسيوم بالدم
التهابات البكتيريه
يجب ان يتم فحص الدم الجاموسه لمعرفه مستوى السكر الذي يدل على تسمم الحمل ونسبه الكالسيوم فحصcbc لمعرفه اذا كنت تعاني من التهابات بكتيرية .
في حاله وجود التهابات البكتيريه يجب اعطاء الجاموسه مضاد حيوي ابن سينا او الاموكسيسلن بالاضافه الى مضاد التهاب خافض حراره.
في حاله نقص الكالسيوم يجب اعطاء الجاموس كالسيوم بالوريد
وفي حالة تسمم الحمل يجب اعطاء الجاموسة جلوكوز بالوريد بالاضافة الى تجريعا للدبس .