طبيب بيطري

كنت عايزه اسأل دكتور بيطرى عندي قطه هيملايا قربت...

كنت عايزه اسأل دكتور بيطرى عندي قطه هيملايا قربت تتم سنه بقالها يومين مش بتاكل والنهارده بترجع حتى المياه ومش قادره تقف خالص اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج القطة الهيمالايا
1.يجب ابعاد اى طعام عن قطتك سواء غذاء او ماء لفترة 6-8 ساعات لاعطاء فرصة لاسترخاء عضلات المعدة ولتخفيف القىء ايضا.
2.يجب اعطاء القطة مضاد للقىء اسمه شراب الموتليوم المضاد للقىء 100مل اعطيها منه 1سم بالفم مرتين باليوم بالصباح والمساء يوميا لمدة 3-5 ايام.
3.فلاجيل شراب 100مل مطهر معوى اعطيها بالفم نفس جرعات مضاد القىء لنفس الفترة الزمنية ايضا.
4.مضاد حيوى مثل الايموكس 125مل شراب يكون بنفس معدل مضاد القىء ولنفس الفترة الزمنية ايضا والادوية تتوفر بالصيدليات العادية.
5.السوائل التعويضية مثل ماء بعسل ابيض اوحساء مرق الدواجن مفيد لتخفيف القىء ولرفع مستوى الجهاز المناعى والبدنى لتخفيف الجفاف نتيجة القىء.