دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اسماء احمد انا كنت...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اسماء احمد انا كنت بس عايزه اسال سؤال يا فضيله الشيخ انا دلوقت عندي 26 سنه و متجوزه قبل كده اربع مرات مرتين كتب كتاب ومرتين جواز وتجوزت المره الخامسه لسه ما كملتش سنه معيش اولاد خالص بس انا وزوجي على طول في مشاكل مش متفاهمين والدتي ما بتحبهوش بس هو بيرجع في الاخر ندمان وبيحس بالمشاكل اللي هو بيعملها ان ده كان غلط والدتى مش حباه دلوقتي وعماله تعيط ليه وتطلب منى ان انا اتطلق منه وانا عشان اتجوزت قبل كده اربع مرات مش عايزه قرار المقاسات ثاني عشان كلام الناس وما ينفعش ان واحده عندها 26 سنه تكون متجوزه خمس مرات وما حصلش نصيب الناس هتتكلم عليها انا محتار مابين والدتي ان انا اراضيها وما بين انا عايزه اعيش حياتى واتجوز واستقر فكنت عايزه اعرف يا فضيله الشيخ ايه اللي انا عامله ايه الصحه عشان اعمله انا محتاره محتاره ما بين والدتي ومحترمه وبنت الشخص اللي انا عايشه معاه اه بيحصل بيننا مشاكل كثير بس في الاخر بيرجع يحسبن هو ندمان والدتى مش حباه مش حبايه ومش طايقه خالص ولا قبله بتقول لي يا انا يا هو كنت عايزه اعرف بس يا فضيله الشيخ ايه اللي انا اعمله الصح عشان انا في حيره كبيره ارجوك ساعدني شكرا

الرد من العميل

مع العلم يا فضيله الشيخ ان والدتي معهاش غيري انا واختي متجوزه بس اختي اللي متجوزه قلبها جامد شويه على والدتي لكن انا هي صعبان علي ان هي لوحدها ومحتاره ان انا اخسر حياتى واخسر البيت واختارها هي محترمه بين انا اختارها واختار حياتي ارجوك يا فضيله الشيخ سعيد بني ارجوك بالليل الطريق الصح

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلمي رحمك الله ان بر الام واجب عليك والاحسان اليها وطاعتها بالمعروف، اما طاعتها فيما يلحق بك الضرر او الأذى فغير مطلوب، فإن طلبت منك الطلاق لغير مبرر شرعي فلا يجوز لك طاعتها، بل ان طاعة زوجك اعظم من طاعة امك وبره والاحسان اليه، فوازيني بين إصلاح علاقتك مع زوجك، واياك ونشر اسرار بيتك واخبار امك بما يحصل بينكما من خلافات، وواصلي بر امك بالمعروف. واكثري من الدعاء .والله تعالى أعلم وأحكم.