دكتور الشريعة

انا كان عندي سؤال بخصوص زوجتي

مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته. انا مصري ومقيم انا وزوجتي وبناتي الاتنين في الامارات وزوجتي علي طول مش راضيه عن الحياه اللي عايشينها بس كنا مكملين نتخانق نتصالح عادي مكملين لحد ما حصلت ازمة كرونا وقعدت من الشغل وقولتلها اني ممكن ننزل مصر ومن بعدها زاد الخناق اضعاف ووصل للاهانه وضرب البنات وشتيمتهم من دون اسباب ومن شهر تركت بيتي بعد خناقه وقولت اسيب الامور تهدي شويه واتفجات بعدها انها رفعت عليه قضية طلاق وانا خايف علي بناتي وحاولت ادخل الاهل رفضت التصالح واهلها رفضو يتدخلو وحاليا في قضية في المحكمه انا سؤالي هي ايه حقوقها وايه واجباتي تبعا للشرع ده اولا وثانيا ايه الحلول اللي في ايدي اقدر اعملها خاصة اني ممكن انزل مصر في اي وقت وهي رفضه تنزل واكيد مش هبقي مطمن علي نباتي وهما في بلد تانيه ... وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله أنه:
١- لا يجوز لها طلب الطلاق دون مبرر شرعي.
٢- اذا طلبت الطلاق دون مبرر فلا يحق لها شيء .
٣- الحضانة للاطفال دون التمييز لامهم واذا بلغوا التمييز يخيروا.
والله تعالى أعلم وأحكم.