دكتور الشريعة

انا من الصغر كنت ملتزم بالصلاة في المسجد يوميا...

انا من الصغر كنت ملتزم بالصلاة في المسجد يوميا لغاية في مرة كنت بصلي العشاء وانا في 3 اعدادي اللي كان بيصلي جنبي فضل يعمل حركات غريبة بايده كانه مثلا كا بيموت ويمسك زوره انا ساعتها خفت جدا وضربات قلبي اتسارعت وكنت عايز اسيب الصلاة بس مسبتهاش عشان حرام من ساعتها وانا كل صلاة جماعة يحصلي الموضوع ده panic attack وفضل يطور لغاية لما بقيت اخاف اصلي روحت لكذا دكتور بس الموضوع ده مبيتحلش لدرجة ان مبقاش قدامي غير اني اتعايش معاه فضلت مده طويلة مصليش في الجامع ولو صليت اتعمد اني اتاخر بحيث اخش علي الركعة الاخيرة وفي صلاة الجمعة برضه اخر نفسي لاخر الصلاة و في مده قلت ربنا اكيد هيسامحني وبقيت اصلي في البيت لوحدي سعات بحاول اتغلب علي اللي بيحصلي ده وسعات مبقدرش انا نفسي ارجع التزم بالصلاوات كلها الخمسة من غير ما اكون بتالم الالم ده فهل في طريقة وهل امتناعي عن الجماعة او تعمدي تاخيرها حرام؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور اشرف ابو الهيجاء

دكتور الشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، أما بعد فاعلم سددك الله أن يجب عليك للخروج من هذه الحالة يجب عليك قراءة الرقية الشرعية صباحا ومساء، والأذكار، وواظب على سورة البقرة يوميا سيتغير الحال إن شاء الله.