طبيب بيطري

قطتى لقيت فى جسمها شبه التعاوير صغيره بس ناشفه تحت...

قطتى لقيت فى جسمها شبه التعاوير صغيره بس ناشفه تحت الشعر واول مره أحس بيها دا غير انها بتعور نفسها من ورا ودنها كتير اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

اسباب الجروح بجسم القطط
  • ارتطام القطة بجدار صلب بشكل مفاجىء.
  • الشجار مع قطط اخرى خدوش سابقة وناشفة.
  • ضرب القطط بألات حادة او عصا او حجارة.
  • حوادث سير بالطرق (سيارات) اولاد مؤذيين.
  • لذغات حشرات.
  • سقوط القطط وحركتها السريعة من أماكن مرتفعة.

علاج القطة
  • اذا كانت الجروح على هيئة بثرات جلدية ناشفة فيجب استخدام البيتادين(اليود) بعد تبليل قطعة شاش صغير باليود والمسح او وضعها على البثرات الناشفة مرتين باليوم لمدة خمسة أيام.
  • استخدام مرهم الفيوسيدين 20 جم Fucidin cream مرتين باليوم على البثرات دهان لمدة 3-5 أيام.
  • اما اذا كانت البثرات الجلدية حمراء او على شكل بثرات سوداء وخالية من الشعر بتكون افات جلدية فطرية وعندها يجب استخدام اليود مرتين باليوم وبعدها استخدام مرهم الميكونازول المضاد للفطريات ايضا مرتين باليوم بعد جفاف اليوم لمدة 4-5 أيام وشامبوه للفطريات مثل النيروزال 200مل للاستحمام مرة بالاسبوع لمدة شهر.