طبيب بيطري

السلام عليكم دكتور اولا اشكر حضرتك للاستجابه...

السلام عليكم دكتور اولا اشكر حضرتك للاستجابه السريعه في الرد انا اشتريت فرحة قطه شيرازي ٥٥ يوم من تلات ايام اخدتها فور شرائها لطبيب مختص كشف عليها جيدا قال انها بخير وبصحه جيده وطعمها ضد الفيروسات وكانت واخده تطعيم ضد الديدان والحشرات هي تآلفت معي من اول يوم الحمد لله وماتعبتش بعد التطعيم الحمد لله انا كان عندي برد خفيف عطس بسيط هي تاني يوم عطست ومازال لليوم التاني لكن نشاطها عادي فما الحل الفوري خاصه ان مش هعرف اخرج الان عشان ظروف البلد والفيروس ينفع تأخد إيه من البيت؟ وهل هي لو جالها برد وانا اللي سليمه هي تنقله لي؟ تاني حاجه عيونها فيها عماص الدكتور قاللي عادي بس بغسل عيونها بقطنه مبلله كتير وبمجرد نومها تستيقظ هكذا؟ ماالحل ؟ المنزلي أيضا وجزاكم الله كل خير دكتور ولو فيه أي نصيحه قدمها لي بجانب الاجابه لو سمحت كمان هي ملتصقه بي جدا جدا الحمد لله

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

منقوع البابونج الدافىء مع معلقة عسل ابيض يمكنك تقديمها للقطة الصغيرة بكمية بسيطة بواسطة سرنجة 5 cc او جعلها تشربها بعد وضع كمية قليلة بوعاء امام فم قطتك الصغيرة يوميا لمدة خمسة ايام واذا توفر الايموكس 125 مل (عبارة عن امكسيسلين المخصص للاطفال) يمكنك أعطائها 0.5 سم بالفم مرتين باليوم لمدة 3-4 أيام للقضاء على الرشح ونادرا ما ينتقل الرشح من القطط الى الانسان وحتى اذا اصيبت القطط بفيروس كورونا المخصص للقطط لا ينتقل الى الانسان وانصحك بمسح جفون العيون بقطعة شاش مبللة بماء دافىء او شاى مر مرتين باليوم واستخدام قطرة الاطفال توبراديكس Tobradex 10ml للتقطير مرتين باليوم لمدة 3-4 أيام.