الخبير المالي

عايزه اعرف نظام سريلة ايصالات السحب والايداع من...

عايزه اعرف نظام سريلة ايصالات السحب والايداع من الشباك او الخزينه في البنك علي اي اساس وده بيكون كل سنه ولا كل اد ايه وهل صح اني اسحب مبلغ بايصال رقمه 2000080 اول الشهر واسحب مبلغ تاني اخر الشهر بايصال رقمه 2000040 وهل لازم ايصالات السحب والايداع تتصور ميكروفيلم بمحرد خروجها من الطابعه واثبات كيفية الاطلاع علي الصور واصول الايصالات عليها توقيع العميل تدشت بالتقادم

إجابة الخبير: حكمت سالم

حكمت سالم

خبير مالي

عميلنا العزيز اود ان اوضح لك ان الموضوع يختلف من بنك الى اخر باختلاف النظام الذي يتم استخدامه من الممكن ان يكون التسلسل عبارة عملية كل يوم بيوم او بشكل شهري او سنوي.
بشكل عام فان الاراقام يجب ان تكون مختلفة من سند الى اخر بعض البنوك تتبع نظام السنة والشهر ومن ثم اليوم وبعدها الرقم المتسلسل والبعض الاخر يتبع رقم مستسلسل مستمر.
بشكل عام فان البنوك لا تقوم بالتري عن طريقة الترقيم الخاصة بها لمنع الغش والتزوير واي امور اخرى مشابهة.

الرد من العميل

اصل عندي كشف حساب من بنك القاهره لبابا اعرف انه حساب مسروق عايزه اثبت ده معايا في3-يونيو1996ايصال سحب برقم 2000052 لمبلغ من حسابه التوفير واخر برقم 2000030 في25-يونيو1996فهل هذا صحيح كده وازاي اقدر اثبت الحركات دي فيه قانون يلزم البنوك بالاحتفاظ بالمستندات ااسحب والايداع الموقعه من العميل او صورها او دفاتر الاستاذ وازي اثبت للمحكمه تواطؤ البنك المركزي معهم لانه عنده صور ونسخ من كل الخسابات القديمه دي وبيرفض حصر تركة بابا وبيدعي انه لا يتعامل مع افراد لخبيرة المحكمه ارجوك ساعدني

إجابة الخبير: حكمت سالم

حكمت سالم

خبير مالي

عميلنا العزيز اود ان اوضح لك انه قد تم الاجابة على استفسارك في سؤال سابق ارجو اتباع الرابط التالي لقراءة الاجابة
الاجابة