دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله. انا حصلت بيني وبين اخ...

السلام عليكم ورحمه الله. انا حصلت بيني وبين اخ مسلم في الشارع وهو سواق وانا تبع كارتة الحكومة وليا سلطت المخالفات المرورية على الطرق وحصلت مشادة كلامية حادة بينه ومابينه وهو مش معاه الكارته فقولت له ادفع الكارته راح يسب الدين للمحافظة واللي شغالين فيها وراح قائل عليا الطلاق نتعرف تعمل حاجة روحت رادد عليه وقولتله عليا غ لكون كاتب العربية مخالفة وكتبتها . أصحاب العربية ناس محترمة وكلموني وانا عايز اشيله المخالفات .فهل أنا لو روحت بكرة وشيلت المخالفة يبقي عليا ضرر .مع العلم اني كتبتها زى ماحلفت وبعتها الإدارة كمان بس اقدر ولله الحمد اشيلها بكرة فهل يقع عليا ضرر .أو تكون زوجتي طالق .ارجو الافادة .وشكرا
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا شكرا

الرد من العميل

لا شكرا

الرد من العميل

لو سمحت افيدوني

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسوله الأمين، وبعد: اعلم رحمك الله ان طلاق هذا يسمى الطلاق المعلق على شرط، ويرجع الى نيتك في حال عدم تنفيذ اليمين فان نويت الطلاق فتقع طلقة وان نويت اليمين والتهديد فعليه كفارة يمين.
واما بالنسبة لسحب المخالفة فيرجع الى نيتك أيضا عندما حلفت، فهل قصدت دوما ام مجرد المخالفة.
وعليكما مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسالة لان مسائل الطلاق لا يقطع فيها بمجرد فتوى مكتوبة.
والله أعلم وأحكم.