دكتور الشريعة

حصلت مشادة مع زوجتى شديدة الوسوسة و خلال المشادة...

حصلت مشادة مع زوجتى شديدة الوسوسة و خلال المشادة قلت لها "لو استمريت تتكلم فى الموضوع كتير يبقى حطلقك او حاتجوز عليك" و ده للتهديد و الوعيد لتسمع كلامى. تركت زوجتى موضوع الخناق الأساسى و اتخانقت على الكلام ده فقلت لها "اعتبرى ان الطلاق ده تم لتريحى نفسك و انا رديتك فاتعظى و ارجعى لعقلك و بلاش خناق". و طبعا انا اقول لها الكلام ده لتهدى و تعقل حالها و لم يزيدها ده اللا خناق اكتر . فهل وقع طلاق فعلا؟
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
شكرا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسوله الأمين، وبعد: اعلم رحمك الله ان تلفظك في الطلاق الأول يقع بين الوعد في الطلاق وبين الطلاقدالمعلق فيأخذ حكم الطلاق المعلق، فان نويت الطلاق فتقع طلقة وان توبن التهديد فعليك كفارة يمين.
واما قولك الطلاق تم فهذا طلاق صريح ويقع به الطلاق.
والوسوسة عند زوجتك لا تمنع الطلاق لانك انت من حلفت.
وعليكما مراجعة المحكمة الشرعية للبت في هذه المسالة لان مسائل الطلاق لا يقطع فيها بمجرد فتوى مكتوبة.
والله أعلم وأحكم.