دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اختكم فى الله عندى...

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اختكم فى الله عندى سؤال وياريت بعد اذن حضراتكو اريد الاجابه بسرعه لانى ياست من البحث وهدانى الله إلى الوصول لحضراتكم زوجى رجل لا يعرف الإخلاص فى الزواج بمعنى أنه كل يوم بيتكلم ويصاحب النساء الفاسقات وكنت مغشوشه فيه بقالى 12سنه متجوزاه اكتشفت حقيقته من سنتين تقريبا وعلمت يوما أنه يتكلم مع واحده ذات خلق سئ فقلت له طلقنى وانى لا أستطيع أن اكمل حياتي مع شخص مثلك فقال لى بنفس اللفظ كده خلاص اقعدى وانا مش هعمل كده تانى قلتله خلاص مفيش ثقه فيك قالى طيب والله لو عملت كده تانى تبقى طالق منى ومحرمه عليا فهدأت شعورا منى أنه صادق وأن اليمين يفرق معاه وبعد عده اشهر تكرر نفس الموضوع وقد قلت له أنه وقع منك الطلاق فى المره الاولى وفعلها ثانيه وقلت له لم يبقى لك سوى يمين واحد وانا مش هقعد على اعصابى استنه اليمين التالت بكل اهانه قالى طيب انا المره دى هكون صادق واخاف حلفت مفهوش راجعه وقال بنفس اللفظ والله تكونى طالق منى بالتلاته طلاق باءن لا رجعه فيه إن فعلت هذا مره ثانيه وقلت له هتعملها تانى وتقول نيته كانت غير كده قالى لا وكما الحلفان وانا نيتى الطلاق وتلفظ كده بالظبط ودلوقتى فعلها تانى ولما بقوله خلاص كده الحياه بينا كده قالى انا كنت بحلف نيتى اريح دماغى قولتله لما قولتلك كده تلفظت بالنيه التى تقصدها وقت الحلفان وانا دلوقتى لا أود أن اكمل معه لأنه بيتلاعب باليمين ولا يفرق بين حلال من حرام استحلفكم الله ارجو الرد سريعه
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، وبعد: اعلم رحمك الله ان الزوج اذا الزوج اذا علق الطلاق على امر عن. فالحكم يرجع لنيته، فلو نوى الطلاق وعاد لما حلف عليه فقد وقعت طلقة، وان كان قد نوى التهديد او التخويف فيكون علامه بمنزلة اليمين وتحريم الزوجةيأخذ نفس الحكم اذا نوى الطلاق او ان التهديد او التخويف او تحريم الحلال على نفسه، الا اذا نوى الظهار فتلزمه كفارة الظهار، ولأن مسألة الطلاق ليست بالأمر السهل، ولا تحل بمجرد الفتوى المكتوبة، فلا بد من التوجه للمحكمة الشرعية، لينظر القاضي في المسألة، ثم يحكم لك فيها. والله تعالى أعلم وأحكم.

الرد من العميل

لو سمحت هو تلفظ فى الحلف بالنيه وقال تكونى طالق وانا فى نيتى الطلاق ده ميفرقش فى الاستناد فى الرجوع الى النيه

الرد من العميل

ارجو ارد

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

سبق الجواب بالتفصيل.