طبيب بيطري

السلام عليكم انا محمد لو سمحت يا دكتور عندي...

السلام عليكم انا محمد لو سمحت يا دكتور عندي 300فرخه ودى ثالث دوره لكن للأسف مش زي اول وتاني مره اليوم عمرهم ال14بس النافق عمال يزيد وانا ماعنديش خبره فيهم ومش عارف اعمل ايه عشان امنع النافق ده ايه العمل حضرتك؟، ولكم جزيل الشكر والتقدير..

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

عزيزنا العميل
ارجو منك  استاذ محمد ارسال السؤال مرة اخرى وتوضيح(الاعراض المرضية الظاهرة على الطيور عند حضرتك بشكل دقيق) وما هى التحصينات التى اعطيتها للطيور والعلاجات ومستوى درجة الحرارة والتهوية ليتم الرد على سؤالك بأسرع وقت ممكن.

الرد من العميل

اول يوم اعطي لهم علاج للجفاف والاسهال وبعدين علاج لمده اربعه ايام لكن لاسف مالوش اسم اللي بيدهولي المعمل اللي بتعامل معاه انا عايز الحق الدوره دي وامنع النافق وبعد كده هبدأ بتعليمات سيادتك ولو امكن تلفون حضرتك عايز علاج يمنع النافق ده وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

ممكن تزودنى بالاعراض التى تظهر على الطيور زى ايه وكام عدد النفوق باليوم

الرد من العميل

الأعراض اللي ظاهره علي معظمهم انكماش في جسم الفرخه وعدد النافق لا يقل عن 3ل4يوميا

الرد من العميل

انا يعتبر مش بديهم اي علاج

الرد من العميل

حضرتك مافيش إجابة ليه ؟

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

انصحك بأعطاء الفراخ مضاد حيوى اسمه الاوكسى تيتراسيكلين 50% بودرة يضاف هذا الدواء بمعدل 1جم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 4-5 ايام وبعديها  اعطى يوم ماء صافى عادى جدا وبعديها استخدم فيتامينات (اد3ه)AD3E سائل يضاف على ماء الشرب بمعدل 1 سم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 3 أيام مع مراعاة ان تكون التهوية جيدة والرطوبة قليلة ومش متزايدة على نشارة الخشب او القش ارضية الحظيرة ويجب ان تكون درجة الحرارة مابين 30-31 درجة مئوية داخل الحظيرة.