الزواج و الإرشاد الأسري

اريد التحدث مع شيخ في موقف شخصي يستصعب علي رأسي ان...

اريد التحدث مع شيخ في موقف شخصي يستصعب علي رأسي ان احكم فيه بشكل صحيح
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
لا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم :
لقد تم الرد علي استفساركم من قبل والإجابة من خلال الرابط التالي:
حكم الإخبار عن معصية الأخت

الرد من العميل

يا دكتورممكن اخد راي حضرتك ف حاجه

الرد من العميل

يا دكتورممكن اخد راي حضرتك ف حاجه

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
يمكنك طرح استفسارك هنا وسنقوم إن شاء الله بالمساعدة.

الرد من العميل

انا متجوزه من اربع سنينبعاني مع جوزي من كل حاجهجوزي تفكيره شبيه بالأطفال وبعسد كل البعد عن ربناجوزي لم يصون لي سراكان كل حاجه بتحصل ما بينا حتي اسرار اوضه النوم كانت مع اهلهمكنش سند وحمايهكان دايما بيجي يحتمي هوا فياحقوقي الزوجيه مكانش بيدهاليجوزي دايما دائم الشتيمه وحركات تحرق الدمانا كنت وخداه تقليديكان ممكن احبه بعد الجواز بس افعاله كرهتني فيهمقولتش ان انا ملاكبس هوا اصلا بيبعدني عنه بافعالهواهله سيئين بحقي لم يغلط فيا واشتكي ليهميطلعوني انا وحشه وان ابنهم مفيش منهم اتنينوصل بينا الموضوع للطلاقوانا مش حباه الطلاق من جهتي انا بس اهله بيقنعوا اهلي اني ارجعوانا مش متقبله كده لانه مسابش حتي ذكري ما بينا حلوهتنصحني ب ايه يا دكتورعلما اني اديته بدل الفرص فرص وانا ف بيتهمحبتش اخرج من البيت وارجع تاني علشان باسم فرصه تانيهوالله يشهد عليا اني دايما بتكلم معاه علشان نتغير انا وهوا علشان خاطر بيتنابس كان بيستهزا بكلامي وكتير الحلفان بالطلاق كذب

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

اذا كان لديه النيه للتغيير فعليه اثبات ذلك قبل ان تعودي لمنزلك ، اي اعطيه ف صه اخيره ولكن ليس بأن تعودي للبيت يل ان تبداوا في الحديث معا والتقارب والتواصل كشخصين لا يعرفون بعضهم يمكنكم الخروج معا او التحدث عبر الهاتف او حتي زيارتك بالمنزل وتحدثوا كثيرا واحكوا معا عن حياتكم واحلامكم ورغباتكم وحتي مشاكلكم فالحديث الهادئ يزيد الحميميه والتقارب ويفهمكم عن بعضكم ما لم تفهمونه من قبل فإن شعرت بتغييى منه وانه بدا يستجيب فهذه اشاره ان الحياه ستستمر بالتفاهم بينكم ، فاعتبريها فرثة اخيره قبل اتخاذ اي قرار

الرد من العميل

حضرتك هوا معندوش الجراءه انه يقعد ويتكلماهله اللي متحكمين فيه في كل حاجه..هوا معندوش الشخصيه انه يعمل حاجه بيحبها.. هوا بس بيفذ اللي اهله عايزينه

إجابة الخبير: عاليا احمد

عاليا احمد

دكتورة نفسية

طالما انهم هم من يريدونك ان تعودي ويطلبون من اهلك العوده فاشترطي هذا الشرط وان لا يتدخلوا بحياتكم وعندما تتحدثي معه يجب ان يتم التفاهم علي ان لا يتدخل احدا ابدا بالعلاقه بينكم سواء من ناحيتك او ناحيته واي تدخل او لو شارك حياتكم مع اهله فهذا يعني انهاء هذا الزواج