طبيب بيطري

السلام عليكم ورحمة اللة وبركاته لو سمحت يا دكتور...

السلام عليكم ورحمة اللة وبركاته لو سمحت يا دكتور عندي بط بلدي فجاه عمل إضراب عن الاكل بعد ما كان بيهجم على الاكل ولا يبدو عليه اي اعراض مرضيه عمره ٧٠ يوم وزن الواحده حوالي ٣ كيلو العلاج لو سمحت

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج البط البلدى

  • انصحكم بشراء مضاد حيوى اسمه الاوكسى تيتراسيكلين 50% بودرة منه انواع 100 جم و انواع 1كجم.
  • ضع 1جم من الاوكسى تيتراسيكلين /لتر ماء شرب يوميا لمدة خمسة أيام وطبعا بيكون تقدير الجرعات العلاجية حسب عدد الطيور وعلى حسب كمية مياه الشرب المستخدمة للبط.
  • بعد الانتهاء من كورس العلاجات انصحكم بشراء فيتامينات مثل السوبرفيت بودرة واضافتها لماء الشرب بمعدل 1جم/لتر ماء شرب يوميا لمدة 4-5 أيام بتعمل الفيتامينات على فتح الشهية وزيادة استهلاك العلف.
  • وضع الخميرة(خميرة الخبز) بودرة على العلف لمدة اسبوع بمعدل 0.5جرام/كيلوجرام علف بتزيد معدلات استهلاك العلف ايضا.

اسباب امتناع البط عن الاكل
  • التهابات تنفسية.
  • التهابات معوية.
  • ديدان معوية.
  • وجود فطريات بالعلف او تعفنات غذائية.