دكتور الشريعة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ياشيخ انا مصاب...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ياشيخ انا مصاب بالوسواس والله ياشيخ كرهت نفسي ما عارف اصلي وكل ما اصلي انسي هل ركعت او سجدت او قرات الفاتحه والله ياشيخ ما عد عارف اقرا الفاتحه... سالت شيخ ف دار الافتاء قالي ما تعيد انا بخاف ياشيخ من الله... بعتذر عن الاطاله وسؤالي هو هل ياشيخ لو ما عدت ولقدر الله اخطات او سهيت هل علي حرج ام لا باذن الله مش عليا حرج صح ليس علي حرج لكي اخف ياشيخ ان شاء الله.... والسؤال الثاني ماذا افعل لكي اشفي باذن الله تعالي

الرد من العميل

شيخ يعني لو أخطأت ف قراة الفاتحه او ركن من الصلاه ليس عليا حرج ان شاء الله ارجو الافاده واراحة قلبي لاني والله تعبت ياشيخ

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على رسوله الأمين، وبعد: اعلم رحمك الله بما انك مصاب بالوسواس فلا اعادة عليك حتى لو اخطات في الفاتحة.
واما علاج الوسواس فعليك بما يلي:
١- الدعاء الى الله بان يخلصك منه.
٢- عدم الالتفات الى ما يدعوك للوسواس.
٣- الذهاب الى طبيب مختص.
والله أعلم وأحكم.

الرد من العميل

يعني ياشيخ مش عليا اي اعاده سواء ركوع او سجود او تسليم... والله ياشيخ تعبان وكرهت حياتي.. يعني ان شاء الله مش عليا حرج مهما أخطأت او سهيت ف صلاتي المهم ماعيدش ثلاتي صح ياشيخ ارجوك ياشيخ ريح قلبي يارب يعني ياشيخ مش عليا حرج صح ان شاء الله ومهما حصل مش اعيد صلاتي ولا عبادتي

الرد من العميل

شيخ يعني مهما حصل مش عليا اعاده عبادتي سواء الفاتحه او سجود او ركوع لاني مصاب بالمرض وربنا يرفع عني هذا هو العلاج باذن الله صح ياشيخ

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
نعم لا اعادة عليك مطلقا حتى تتشافى من الوسواس.
وننصحك بطلب العلم الشرعي.

الرد من العميل

جزاك الله خير ياشيخ ما هو العلم الشرعي الحضرتك عايزني اطلبه؟؟؟

الرد من العميل

حضرتك شيخ قولت لا اعاده عليا مطلقا جزاك الله خير.. طب شيخ لو لقدر الله فعلا كنت اخطات او نسيت الانا مش هعيده ده هل عليا حرج ام لا...هل ليس عليا حرج لاني مريض والله يرفع عني ويتقبل ..ارجوك شيخ طمني وريح قلبي جزاك الله خير ورد عليا

إجابة الخبير: الدكتور اسحاق الحواري

الدكتور اسحاق الحواري

دكتور شريعة

السائل الكريم:
لا حرج عليك ما دمت تصلي حتى وان اخطات ولا تعيد.