طبيب بيطري

لدي قطين ذكور شيرازي منذ أسبوع و شهيتهم أقل من...

لدي قطين ذكور شيرازي منذ أسبوع و شهيتهم أقل من المعتاد كانوا بيأكلوا ٣ وجبات يوميا حاليا مش بينهوا الاطباق و في أيام ممكن ياكلوا وجبتين فقط و معظم الوقت نايمين و واحد منهم حصله قئ مرتين مره من ٥ أيام و مره النهارده و نفس القط ده اكتشفت عنده النهارده زائده جلديه في بطنه شبه الحبوب إللي بتظهر في الوجه عند البشر و لكن حجمها ضعف حجم الحبه. هل دي دلاله مرضيه ؟ و إيه ممكن يكون العلاج ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

حسب الاعراض المذكورة فان الحبة قد تكون إما دمل او فتاق .
يحدث الدمل نتيجة عدوى بكتيرية لا هوائيه ويعالج بفتحه وتنظيفه . اما اماتاق فيحدث نتيجة ضعف عضلات البطن او بسبب تعرض القط لضربة او تحركة بشكل سريع وخاطئ
يجب ان يتم فحص القط سريريا لمعرفة طبية المرض من خلال الجس باليد واهذ عينه من الانتفاخ نفسه .
قد يكون الورم عبارة عن ورم سرطاني ولكنه نادر الحدوث الا عند القطط الكبيرة بالعمر (فوق ١٠ سنوات)
بالنسبة لفقدان الشهيه فمن الطبيعي ان تقل شهية القطط عن الطعام في بداية ارتفاع درجات الحرارة ونقلاب الفصول .

الرد من العميل

هل في أي شئ أقدر اعمله في البيت أنا اعتقد إنه دمل لإنه بيخرج ماده بيضاء ال مشكله اننا حاليا في فتره حجر صحي منزلي فهل ممكن اعمله أي شئ في البيت ؟

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

طريقة تنظيف الدمل المفتوح :-
- الضغط على اطراف الدمل لاخراج القيح
- تنظيف الدمل من الداخل بالماء والملح ومن ثم شطفه باليود
- وضع مضاد حيوي داخل الدمل وحوله من الخارج مثل الفيسودين
تمرار عملية الشطف باليود ومن ثم وضع الفيسودين على الدمل يوميا حتى ينشف بالكامل.