طبيب بيطري

لو سمحت القط بتاعي فجأة لاقيت جزء صغير ف جلده...

لو سمحت القط بتاعي فجأة لاقيت جزء صغير ف جلده مليان قشرة تخينة والشعر وقع منها والجلد ملتهب اوي ومش عارفة اعمل ايه وصورت الجزء الملتهب بس مش عارفة ابعت الصورة مع السؤال

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

علاج قطك
  • يجب استخدام البيتادين(اليود) بعد تخفيفه بالماء ويرش على الاجزاء الملتهبة من جسم القط.
  • يكون رش البيتادين مرتين باليوم لمدة أسبوع.
  • يجب شراء شامبوه اسمه النيزورال 200مل( مضاد للفطريات الجلدية).
  • يستخدم شامبوه النيزورال البيطرى الانتاج مرة بالاسبوع لمدة 3 أسابيع ويعاد عند اللزوم فقط.
  • يجب شراء بخاخ اسمه (فلوكونازول) 100مل ويرش منه على الاجزاء المصابة بالجسم مرة باليوم لمدة 4-5 أيام فقط ويتوفر بالصيدليات العادية او البيطرية.

اسباب تسلخ الجلد ووقوعه ووجود قشور بجسم قطك
  • الافات الجلدية الفطرية.
  • الاصابة بأفات الجرب المختلفة.
  • التهابات وتقرحات جلدية.