طبيب بيطري

حميت القط بتاعى بالليل بشامبو القشرة بعدها بدأ...

حميت القط بتاعى بالليل بشامبو القشرة بعدها بدأ يطلع رغاوى وبلغم من بوقه ومش عايز ياكل ولا بيلعب

إجابة الخبير: الدكتورة رنيم القضاه

الدكتورة رنيم القضاه

دكتورة بيطريه

زيادة اللعاب والخمول وفقدان الشهية من علامات التسمم، عند تحميم القطط يجب استخدام شامبو خاص بالقطط او شامبو الاطفال لعدم احتوائم على مواد كيميائية ضارة .
لتقليل الاعارض يجب اعطاء القط دواء الاتروبين وتكون الجرعة حسب وزن القطه.
ينصح دائما بتحميم القطط في وقت الظهيرة وفي يوم دافىء ومشمس لانها لا تملك القدرة على الحفاظ على درجة جسمها عندما تتبلل وينصح بتنشيفها جيدا بعد الحمام.