طبيب بيطري

السلام عليكم ... انا عندى سؤال القط بتاعى انا...

السلام عليكم ... انا عندى سؤال القط بتاعى انا بسرحه كل فتره ولكن دلوقتى كبر وشعره تقل ومش بيحب أنه يتسرح مش بيرضى يخالينى اسرحه وده ادى الى ان الشعر يكعبل كتير ويعمل كتل من تحت وفى كل حته فى شعره .. سؤالى اعمل ايه واذا كان ممكن اقدر أحل الموضوع ده لانى صعب فى الوقت الحالى انى اوديه عياده او لدكتور بسبب الظروف الحاليه وشكرا

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

افضل طريقة  حضرتك يمكنك استخدام مكينة حلاقة الشعر الاعتيادية واشتريها واحلقيله على رقم-1 لان التكتلات بالشعر اذا تزايدك مشكلة وممكن تصبح شكلها كثيف ويصعب بعدها حلاقة شعر القطة وانصح بشراء حبوب فيتامينات زيت كبد السمك Cod liver oil pills واعطيها للقطة 1 حبة بالفم كل يوم او يمكنك شراء زيت كبد السمك المخصص للقطط واعطائها 1 سم يوم بعد يوم لمدة اسبوعين بيعمل هذا الزيت داخل الجسم على ليونة ومرونة البصيلات الخاصة بالشعر وبزيد لمعانه وبيمنع تقصفه او تساقطه ويجب مداعبة القطة عدة مرات ولغاية ما تتمكنى حضرتك من تسريح الشعر بشكل تام.