الزواج و الإرشاد الأسري

السلام عليكم انا عندي مشكله مع زوجي بقالي ٩ايام...

السلام عليكم انا عندي مشكله مع زوجي بقالي ٩ايام مبيكلمنيش بسبب اني قولتله هروح اركب لولب الاول قالي لا وبعدين لما لقاني كل شويه اقوله قام قالي براحتك عايزه تروحي روحي مع العلم اني والده من ٧شهور وخايفه اخلف دلوقتي لاني مش هقدر وهو خايف عليا من كل وسائل منع الحمل لان والدتي عندها السرطان وخايف يجيلي زيها بسبب الوسائل دي فاانا حاولت معاه كتير اقنعه مش راضي يقتنع نهائى وع طول مكشر ومبيردش عليا وقالي انتي عارفه ايه الي هيراضيني انك تروحي وتشيلي اللولب السؤال بقا هل اسمع كلامه واشيله علي غير ارادتي ولا اعمل ايه بالظبط هو مش عايزني طول حياتي اخد اي حاجه ودي حاجه مش معقوله منا مش هفضل اجيب عيال بالله عليكوا افيدوني انا سني ٢٢سنه ولدي طفل ٧شهور

إجابة الخبير: رانده حمدي

رانده حمدي

دكتورة نفسية

الزوج لديه مخاوف شديدة نتيجة مرض والدتك و مما ذكرتى أنه كان بسبب وسائل منع الحمل ، مع العلم أن مرض والدتك يشير الى ارتفاع قابليتك للاصابة بنفس المرض لأن من اسباب ظهور هذا المرض العامل الوراثى ، لذا مخاوف الزوج حقيقية فعليكى تفهمها و تقبلها و تفهم خوفه عليكى
و لكن من الافضل للفصل فى الأمر التوجه لطبيب مختص موثوق و مناقشة فى خطورة هذه الوسيلة فى وجود عامل وراثى و النظر فى البدائل الامنة و المناسب لصحتك و ظروفك
و انصحك بتجنب التصادم مع الزوج و الحرص على التفاهم لوصولكم لحل يرضى الطرفين و يأمن لكم حياة مستقرة