طبيب بيطري

انا طعمت القط و بعدها بكام ساعة تعب و عمال يهرش في...

انا طعمت القط و بعدها بكام ساعة تعب و عمال يهرش في عينو لحد ما التهبت و رحت للدكتورة اسالها قالتلي مفيش حاجة قولتلها مكان التطعيم قالتلي لا و هو لسة تعبان و مش عارفة اتصرف ازاي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

التطعيم او حضرتك عادة بيكون حقن تحت الجلد وليس لها تأثيرات جانبية على العيون لان اغلب تأثيرات التحصينات او التطعيمات بتسبب قىءاو اسهال او سرعة تنفس او هبوط عام بالضغط او تسارع بالنبض او ارتعاشات عضلية وخاصة عندما بتكون جرعة التطعيم عالية او عندما تكون مناعة القط ضعيفة وقت ما أخذ التطعيم ولا داعى للقلق انصحك بأعطاء القط قطرة اسمها التوبراديكس 10مل بتاعة الاطفال او التيرمايسين البيطرية وبيكون التقطير مرة باليوم لمدة 4-5 أيام مع مراعاة اعطاء القط فيتامينات بتكون حقن بالعضل لرفع مستوى الجهاز المناعى مثل فيتامينات (ب) المركب بمعدل 1 سم بالعضل يوميا لمدة ثلاثة ايام وان شاء الله بيتحسن القط للافضل.