استشارات الحب و الزواج

انا متزوجة من سنتين و نصف و قبلها خطوبة 3 سنوات...

انا متزوجة من سنتين و نصف و قبلها خطوبة 3 سنوات عتدى بنت عندها سنة مشكلتى مع زوجى ان هو مش بيشوف نفسه غلطان فى اى حاجة فى حياتنا و فالمصروف البيت مقصر للغايه ممكن يجيب أساسيات البيت فقط و يقدر يضرف على نفسه و حياته اكتر من ذلك بس البيت لا و فى الوقت الاخير كان التعامل جاف و حاد للغاية و انا مشيت و سبت البيت و روحت عند اهلى و لما عملت كدة فضلت لمدة اسبوع مبيكلمنيش ولا اتصل بوالدى بالرغم ان عرفته انى رايحة عندهم و بعد كدة والدى كلامه و هو جاله حصل خناق فالكلام و اتكلم عن اسرار بيتنا كتير و ان انا اللى مقصرة بالرغم ان ماكنش بيقول اى حاجة و شتم والدى فالكلام و تدخل اشخاص لحل المشكلة و الصلح و المفروض ان هيبقى فى قاعدة كل واحد يقول شروطه بس انا مذبذبة للغاية بين انى خايفة ارجع و خايفة اسيبه مش عارفة اخد قرار
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟

الرد من العميل

هل انا الاحسن انى ارجع لانسان انانى بيفكر فى راحته ثم انا و بنته ولا الافضل هيبقى الانفصال

إجابة الخبير: مها سرور

مها سرور

خبيرة العلاقات العاطفية

عزيزتي إن الزواج هي علاقة أساسها المودة والرحمة بين الطرفين ولكي تستحوذي على قلب زوجك والمحافظة على بيتك يجب أولا أن تحافظي على نظافتك الشخصية ونظافة بيتك وأطفالك وتوفير الهدوء بالمنزل عند عودة زوجك من العمل والاهتمام بطعامه واعداد وجبات الطعام التي يحبها والمحافظة على اسراره وأسرار أهله والمحافظة على أمواله وعدم إنفاق أمواله أو التبرع بها بدون علمه والاستماع لمشاكله وعدم إفشائها واشعاره بأنك تثقين به بشكل كبير وعدم القيام بالبحث خلفه في وسائل التواصل أو التجسس على هاتفه ومكالمته ومحاولة مصادقته أي أن العلاقه تكون بينكم كأصدقاء فيمكنك الخروج معه الى الاماكن التي يرغبها لكسر الروتين في العلاقة بينكم وعدم أدخال أي شخص أو طرف بمشاكلكم حتى للمقربين كوني سكنه وسكناه كوني له أمة يكن لك عبدا .