Nutritionist

Hello I would like to know witch diet I should...

Hello I would like to know witch diet I should make

إجابة الخبير: Dr. Ebaa Nashnash

Dr. Ebaa Nashnash

Nutritionist

please provide us with your weight, hight, age, and gender.

الرد من العميل

Hight 1.80 myWeight 90.5 kgAge 41Gender male

إجابة الخبير: Dr. Ebaa Nashnash

Dr. Ebaa Nashnash

Nutritionist

إن مؤشر كتلة الجسم لك يساوي 28.1 كغم/ متر مربع مما يعني أنك تعاني من الزيادة بالوزن.
يجب انقاص وزنك بما يقارب 10 كغم على الاقل لتكون ضمن الوزن الطبيعي المناسب لطولك.
ان احتياجاتك اليومية من الطاقة تساوي 2320 سعر حراري وبالتالي ننصحك باتباع حمية صحية 1800 سعر حراري لمدة شهرين وننصحك بممارسة التمارين الرياضية يوميا لمدة 45 دقيقة.

حمية صحية 1800 سعر حراري

  • الفطور: رغيف خبز اسمر أو نخالة قمح كامل أو قطعتين خبز توست محمصة، بيضة مسلوقة أو 2 ملعقة طعام حمص أو 4 ملاعق طعام فول، 2 ملعقة جبنة كريمية او شريحتين شيدر أو 2 ملعقة طعام لبنة، شرائح خضار وخس أو حبة خضار كالفليفلة أو البندورة أو خيارة.
  • وجبة خفيفة: كوب حليب 240 مل و 2 حصة فاكهة مثلا موزة وتفاحة او برتقالة ويمكن خلطها سوية على شكل كوكتيل.
  • كوب شاي أخضر غير محلى أو منقوع القرفة
  • الغداء: صحن خضار مطبوخة زبدية 240 مل يخنة أو سلطة خضار أو شوربة خضار غنية ما عدا البطاطا والحبوب المجففة، كوب أرز مطبوخ 8 ملاعق أو رغيف ونصف خبز اسمر صغير، 90 غرام لحم دجاج مطبوخ أو سمك او قطعة لحمة 90 غرام بدون دهون.
  • وجبة خفيفة: علبة لبن زبادي صغيرة بما يعادل كوب، حصة فاكهة كتناول 3 تمرات أو حبة موز أو تفاحة متوسطة أو أي نوع فاكهة بحجم قبضة اليد.
  • كوب شاي أخضر
  • العشاء: رغيف خبز صغير، 2 ملعقة لبنة، حبة كيوي متوسطة أو حبة برتقال، كوب سلطة خضار أو خضار شرائح

إجابة الخبير: Dr. Ebaa Nashnash

Dr. Ebaa Nashnash

Nutritionist

Your BMI (Body Mass Indicator) is 28.1 kg / sq.m, which means that you are overweight.
You have to lose weight by least 10 kg to be within the normal weight that fits for your height.
Your daily energy needs equals 2320 calories and therefore we recommend you to start a healthy diet 1800 calories for two months and you have to exercise on daily basis for 45 minutes

A healthy diet of 1800 calories
Breakfast: a loaf (brown bread) or wheat in bran or two pieces of toasted bread, boiled egg or 2 spoons chickpeas or 4 spoons of bean food, 2 spoons of cream-cheese or two cheddar slices or 2 spoons of yogurt, slices of vegetables and lettuce, a veggie like capsicum or tomato Or a cucumber.
Snack: a cup of 240 ml milk and 2 pieces fruit e.g. a banana, an apple or an orange, and it can be mixed together as a cocktail.
A cup of unsweetened green tea or cinnamon
Lunch: a bowl of cooked vegetables butter 240 ml stew or vegetable salad or rich vegetable soup excluding potatoes and cereals, a cup of cooked rice 8 spoons or a loaf and half / brown bread, 90 g, cooked chicken meat or fish or a piece of meat 90 g No-fat.
Snack: a small yogurt box equivalent to a cup, fruits e.g. eating 3 dates, a banana, a medium-size apple, or any other small fruit. A cup of green tea
Dinner: 1 small loaf of bread, 2 spoon of labneh, medium-size kiwi or orange, cup of vegetable salad or sliced vegetables

Thanks