دكتور الشريعة

انا زوجه وعندى 64عاما وقد سبق ان طلقنى زوجى وانا...

انا زوجه وعندى 64عاما وقد سبق ان طلقنى زوجى وانا حائض لم اطهر وافتى له الشيخ بن باز بانه لايقع وبعد سنين رمى يمين الطلاق ووقع واشتريت قطعة ارض وبعد مده اردت ان ابيعها فلم يرضى زوجى وعندما كبروا اولادى وتزوجوا اردت ان ابيع قطعة الارض ليستفيدوا بثمنها فى البناء فرفض زوجى ولكنى بعتها بدون علمه بالرغم انها باسمى انا ومن مالى الخاص ولما علم قال لى لو بعتيها تكونى طالق قلت له وانا بعت فقال تكونى طالق ولم يكن عقد البيع نهائى وكان هناك شرط جزائى لو رجعنا فى البيع 50الف وطلبنا منه انا واولادى ان يساعدنا فى دفع الغرامه حتى نرجع فى البيع واعتزلنا فى شقه مجاوره وبعد يومين ذهب ابنى اليه ليساله لو عايز ياكل يحضرله العشاء فرفض وطرده من المكان فذهبت اليه وحدى لاقول له هدئ من غضبك وبلاش تزعل اولادك مالهومش ذنب ولما رانى اخذ يلطم وجهه فقلت ليه كده فامسك بهدومه وشقها نصفين ثم هجم عليا يضربنى برجله فى بطنى وشد شعربنى فصرخت وجريت فامسك بعصا المكنسه وضربنى على ظهرى وصرخت فسمع ابنى صراخى ونزل من شقته وامسك فى خناق ابوه وضربوا بعض وتدخل الابن التانى وفصل بينهم فقال لهم امكم طالق امكم طالق امكم طالقوخرج الاولاد من عنده وتركوه...فماهو حكم الطلاق فى ذلك وهل اصبح طلاق بائن افيدونا..وهل يعتبر طلاق غضبان ام لارجعة فيه،،وشكرا

إجابة الخبير: دكتور حسن عبد التواب

دكتور حسن عبد التواب

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وبعد , الاخت الفاضلة أسأل الله تعالى أن يفرج همك وينفس كربك ولا حول ولا قوة الا بالله , بالنسبة للطلاق ثلاثة مرات بمجلس واحد فهذا طلاق بدعي ولا يجوز للرجل أن يطلق ثلاثة طلقات في مجلس واحد وقبل مضي العدة , وهذا هو القول الرجح في هذه المسألة , وعليه فإنك تكونين مطلقة طلقة واحدة بعدة , فإن راجعك زوجك فلا حرج عليه سواء قبل العدة او بعدها لكن بعد العدة بعقد جديد وزواج جديد , وعليه أن يحفظ الفاظه من التلفظ بكثرة الطلاق والا فعقوبة ذلك ان تطلق زوجته طلاق بائن ولا تحل له بعد , والله تعالى أعلم وأحكم