دكتور الشريعة

انا اختلفت مع زوجي ورحت بيت اهلي واخدت حاجتي ولجات...

انا اختلفت مع زوجي ورحت بيت اهلي واخدت حاجتي ولجات للمحاكم وقعد عند اهلي فجأة يصل مني شدمع اهلي ورجع الشقة المفروش وبعت ناس كتير ي صالحوني اهلي قعدوا يتشرطوا علية وعايزين ضمانات علشان ارجع بانة إنسان مش كويس من وجهت نظرهم فطلقني علشان يعمل بالعند وانا في شهور العدة وعندي بنت تعبانة قولتلهم ارجع قالولي لا لان كمان زوجي كان عايزني ارجع عند مامتة واهلي رافضين وقالولي لو انتي موافق انتي حرة بس أنسنيا ومتعرفناش وملكيش حاجة عندنا وزوجي قالي بعد العدة هياخد بنتي مني هل حرام اسيب بيت اهلي وأبعد عنهم علشان خاطر بنتي واروح اقعد معاة عند مامتة

إجابة الخبير: دكتور حسن عبد التواب

دكتور حسن عبد التواب

دكتورشريعة

الاخت الفاضلة إن كنت تظنين بزوجك خيرا وأن حاله سيصلح , فلا بأس من الرجوع له , وحاولي ان يتدخل في امرك من اقاربك أناس اهل دين وحكمة , ويصلحوا فيما بينكم , وأخبري اهلك بذلك وتشاوري معهم , إلا ان يكون زوجك تارك للصلاة ويفعل المحرمات والمنكرات فلا ترجي له وهو على تلك الحال حتى يتوب ويصلح أمره , والله تعالى أعلم