ترجمة

MRI BRAIN + MRA: Indication: Diagnosed case of...

MRI BRAIN + MRA: Indication: Diagnosed case of CVA. To rule out acute stroke. Findings: There is no evidence of restricted diffusion to suggest acute infarct. There is altered signal with volume loss in the inferior aspect of left cerebellar hemisphere. The vermis and right cerebellar hemisphere as well as brainstem demonstrate no significant abnormality. Gray/white matter differentiation and sulcal gyral pattern are normal. Few tiny nonspecific FLAIR hyperintense signals in superficial white matter at vertex. No intra- or extraaxial lesion / collection is seen. Prominent but subcentimeter right cervical nodes. MRA There is loss of flow signal in left vertebral artery at foramen magnum and in extracranial course. Its distal part along with the left PICA are faintly filled from the contralateral vertebral artery. The right PICA, AICAs, superior cerebellar and posterior cerebral arteries are unremrakable. Bilateral carotids, ACAs and MCAs are normal without stenosis or aneurismal dilatation . Impression: No MRI evidence of acute infarct. Old infarct in the inferior aspect of left cerebellar hemisphere with some laminar necrosis. Occluded left vertebral artery at foramen magnum as well as in its visualized extracranial course and the distal left vertebral artery along with left PICA are faintly filling from the contralateral vertebral artery. Details as above.

إجابة الخبير: احمد منير

احمد منير

مترجم

السلام عليكم ورحمة الله
استبعاد السكتة الدماغية الحادة. النتائج: ليس هناك أي دليل على انتشار يقتصر تشير إلى احتشاء حاد.
هناك إشارة تتغير مع فقدان وحدة التخزين في الجانب السفلي من اليسار نصف الكرة المخيخ , ودودة ونصف الكرة المخيخية الأيمن وكذلك الدماغ لا تظهر أي خلل كبير.الرمادي / أبيض التمايز المسألة ونمط gyral sulcal طبيعية. قليل من الإشارات غير محدد FLAIR hyperintense صغيرة في المادة البيضاء سطحية في الرأس.لا يوجد أي الآفة / جمع داخل الأقاليم أو خارج المحوري .العقد عنق الرحم بارزة ولكن subcentimeter الصحيحة. MRA هناك فقدان إشارة تدفق في الشريان الفقري الأيسر في الثقبة ماغنوم وبالطبع خارج القحف.انها جزء القاصي جنبا إلى جنب مع PICA الأيسر تمتلئ بصوت ضعيف من الشريان الفقري المقابل. PICA، AICA الايمن، المخيخيتين والخلفي الشرايين الدماغية ليست ملحوظة.السباتية الثنائية، ACAS وMCAS طبيعية دون تضيق أو توسع  الدم. الانطباع: التصوير بالرنين المغناطيسي لا وجود ل احتشاء حاد.احتشاء قديم في الجانب السفلي من اليسار نصف الكرة المخيخية مع بعض نخر الصفحي.المغطي الشريان الأيسر الفقري في الثقبة ماغنوم وكذلك في الوقت خارج القحف تصور والشريان الفقري اليسرى البعيدة جنبا إلى جنب مع PICA الأيسر تتساقط بصوت ضعيف من الشريان الفقري المقابل.
التفاصيل على النحو الوارد أعلاه.
مع كامل الاحترام و التقدير