طبيب بيطري

انا قطتى عنده 7شهور وكانت عندها ديدان والدكتور...

انا قطتى عنده 7شهور وكانت عندها ديدان والدكتور اداها ابرة عشان الديدان وبعج الابرة دية مش بقت تاكل ولا تشرب خالص وبقالها كدة 3ايام على النظام دة ودناها للدكتور تانى اداها ابرة فيتامين بعدها مش بقت تتحرك ولا تمشى خالص وكل لما نوقفها تقع وادناها مية بسكر ودواء شراب للبرد عشان هى استفرغت مادة لزجة صفراء اوى وعنيها مغربة ومطلعة حتة من لسانها برة هل كدة يا دكتور ممكن تموت اتمنى الرد فى اسرع وقت يا دكتور ونبي

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

السلام عليكم و رحمة الله ,
و شكرا لانضمامك الينا و ثقتكم بنا
بالنسبة للسؤال المطروح من حضرتك
الافضل اعطائها وبسرعة محلول الدكستروز مع الصوديوم كلورايدdextrose and sodium chloride 5% تحت الجلد بمعدل 5 الى 10 ملى تحت الجلد
ويفضل اعطائها كالسيوم بمعدل 3 ملى تحت الجلد لمدة يومان على الاقل لاانه يقلل من تاثير السمية.
انصح باعطائها حقنة من مركب فيتامينB-COMPLEXبمعدل 1 ملى لتقوية الدم والاعصاب حتى تستطيع الحركة.
ألف سلامة عليكم.
كما يمكنك استخدام جلسات المتابعة معي على الهاتف. إذا كنت ترغب في الحصول على جلسة الهاتف، سيكلفك رسوم بسيطة للمكالمة، إضغط على هذا الرابط لحجز جلسة الهاتف:
jawabkom.com/4089358
يسعدنا تواصلكم دائما, و يمكنك ايضا استشارة العديد من الخبراء على جوابكم, كالمحامين, و اخصائيوا التغذية, و المهندسون, و غيرهم.
خالص تحياتى,
د\ حسام مرتجى