طبيب بيطري

انا القطة بتاعتي كل فترة بنوديها للدكتور عشان يقص...

انا القطة بتاعتي كل فترة بنوديها للدكتور عشان يقص ظوافرها و كان لازم يخدرها عشان هي نوعها شرازي علي رومي .. فا امبارح بعد البنج صحيت و فضلت متعصبة اوي و بعد ما فاقت مش بتاكل ولا بتشرب و عندها خمول .. بس هو لسه معداش 24 ساعة علي البنج.. هي كده ايه الحل؟؟

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

السلام عليكم و رحمة الله ,
و شكرا لانضمامك الينا و ثقتكم بنا.
بالنسبة للسؤال المطروح من حضرتك
1- بالنسبة للقطة الشيرازية مع الرومى هى من انواع القطط المرهفة الحس والراقية فى سلوكياتها ولايفضل نبج الاضافر بدون تخدير او قصها او يمكن ذالك ولكن بعناية فائقة وقد تكون صعبة عليها لاانها سوف تتاْلم وسوف تحدث ضرر لمن يمسكها كالخدوش والجروح والالتهابات المدممة وغيره.
2- وعلى ذكرك ان القطة قامت من نومها لاتاْكل ولاتشرب وعندها خمول او كسل وغاضبة جدا اى هنالك تحول فى المزاج من طبيعى الى سلبىchanging of behaviar to be agresiveاى انها اصبحت شرسة ومتاءلمة ليس هنالك اى خوف فالحالة بسيطة ان شاء الله تعالى وهى نتيجة النبج بدون مخدر موضعى على الاضافر فكان الافضل ان يستعمل الدكتور مخدر موضعى بخاخ مثل lidocaineاو zilocaineويرش او يوضع موضعيا على جذر الاضفر ويترك وبعد 10 دقائق يتم القص.
3-يفضل استخدام بخاخ مضاد حيوى مثل التترسيكلين مع الجنشيانة لرشه مكان الاضافر المقصوصة.
4- يجب اعطاء القطة بالفم مضاد حيوى او ان امكن حقنها تحت الجلد بمضاد اسمه الامكسيسلين او البنسلين طويل المدى لمرة واحدة فقط بواقع 2 ملى.
5- يفضل اعطاء القطة بعدها شربة دجاج صافية بدون عظم دجاج ومطبوخة بشكل ممتاز مع القليل من الملح لرفع الضغط والمستوى البدنى والناعى للقطة.
ألف سلامة عليكم.
كما يمكنك استخدام جلسات المتابعة معي على الهاتف. إذا كنت ترغب في الحصول على جلسة الهاتف، سيكلفك رسوم بسيطة للمكالمة، إضغط على هذا الرابط لحجز جلسة الهاتف:
jawabkom.com/3369209
يسعدنا تواصلكم دائما, و يمكنك ايضا استشارة العديد من الخبراء على جوابكم, كالمحامين, و اخصائيوا التغذية, و المهندسون, و غيرهم.
خالص تحياتى,
د\ اكرم جميل

الرد من العميل

طيب ينفع رقم حضرتك ؟؟

إجابة الخبير: الدكتور حسام مرتجى

الدكتور حسام مرتجى

طبيب بيطري

السلام عليكم
نحن موقع استشارى جوابكم ويمكن التواصل معنا عن طريق موقع جوابكم ونحن فى خدمتكم
راسلونا.
ونحن على اتم الاستعداد على اجابة ما تسئلى عنه
د/حسام مرتجى