إسأل الآن

استشارات الحب و الزواج

انا مشكلتى طويلة جدا تبدا من قصة حبى لشخص كان...

انا مشكلتى طويلة جدا تبدا من قصة حبى لشخص كان معيشنى احلى ايام حياتى عمرنا مازعلنا من بعض ابدا حتى لما كنت بزعلو كان هومابيزعلنيش واستمرينا على الحال دة لمده اكتر من سنه كنا زملاء فالجامعة كنت اكتر الحاجات الى بحبها فية انه مكنش بيزعلنى ولا بيبص لاى بنت تانية ومحترم وبيغير علية وانا كنت كل اهتماماته بس كان بيبعدنى عن كل الولاد وانا كنت بوافقه عشان كنت مرتاحه اوى معاه وبعد كدا ابتدا ينشغل بالفيس بوك وبالدنيا الى حولية بطريقة تدريجية وانا كنت بقرب كل مايبعد انا اقرب بس طبعا ابتديت بينا الخلافات عشان تغييره ده وهو كان ديما بيقولى انى انا مقصرة وبدا بعد ماكان طول الوقت بيمدح فية لا بقى يطلع فية عيب لحد مانتهت فترة الدراسة وانتقل هو لمحافظة تانية وبقينا بنشوف بعض كل فتره وبعدين اشتغل وجه اتقدم واهلى وافقه علية واتخطبنا وبدئت رحلة مش سعيده ابدا ابدا لان هو كان مبتدا فالشغل ودخله صغير وانا والدى مسافر بره البلد وزياراته بقت بحدود بطلب من اهلى غالبا مره فالشهر وكان بيبات يومين وهو كمان بقى علية عبء مادى ومايقدرش يسافر كل كم يوم ليه عشان يقدر يعمل حاجة طبعا ابتدو اهلى يعتبره ده بخل منه وانا كنت ديما بقولهم هو ظروفه كدا وقررنا انه يسافر ولكن تنفيذ القرار جه متاخر بعد سنه ونص من الخطوبة ودة الى خلى جوازنا يتاجل الى تم ان والدى هو الى ساعده فالسفر بس كل التكليف على مسئولية خطيبى وفنفس الفترة دى كان والدى بيعانى من ازمه فالعمل وقصرت علينا بشكل كبير لانها استمرت فترة كبيرة لما سافر خطيب اقام مع والدى بحكم انه غريب عن البلد وهنا بدات المشاكل الحقيقية والى استمرت شهرين ونص كل طرف من الطرفين لن يتقبل طباع الاخر لان خطيبى مكنش معاه غير المبلغ الى هيدفعو للدولة وللكفيل عشان يتمم اوراقه فمكش بيصرف تماما فالبيت اى شئ وكان والدى فظروف سيئة فلاحظ عدم تعاون خطيبى وبكدا حكم علية انه بالفعل بخيل غير طباعه فالبيت انه مش متعاون ولا اجتماعى وكان خطيبى شايف والدى انه مش مرتب لحياته صح وطريقته مش كويسة وساعده والدى فانه يعمل الاقامة واتوصتله عن صديقة انه يشغلو وبالفعل اشتغل وانتقل من بيتنا وقبل ماينتقل حدث موقف صعب شوية ان خطيب كان سايب فلوس اوراقة مع والدتى ووالدى احتاج لجزء منها فتصرف فية لكن من غير ميقولو لخطيبتي ولما خطيبي كان ماشي وطلبه من والدي قالتله ان والدي اتعزر فيه واخده ولما عرف خطيبى غضب جدا لانه مامعهوش الى يعوض المبلغ وكمان لان ولدى ماابلغهوش لكن ميبنش لوالدتي وطلب من والدته ترسله ال يكم بيه فلوسه ومكفاش وراح هو ووالدي يأخذه فلوس من واحد قريب خطيبي وهم راجعين بيقول لوالدي احنا كده صرفنا قد كذا فالموضوع ده اتنرفز جدا والدي وضايقه بكلام كتير وقاله انت كده تعتبر مش دافع فلوس والبواب بيدفع اكتر منك خطيبي ساب البيت ساعتين ولأنه عمل حساب ان حد من اهله عرف ال حصل كان انهو الجوازه ونزل وكل حاجه ضاعت فاتحمل ورجع بعد مكالمة عمي ليه وبعد ماانتقل من بيتنا وانا سافرت لولدى وكنت ابحث عن عمل وظروفنا كلها كانت متلغبطة والحقيقة عشنا جميعا تحت ضغط جامد ومش قادرين نحدد موعد زواج وبدا خطيبى يحاول يتفق مع والدى على موعد الزواج ولكن والدى لم يجيبه بالموافقة لان والدى كان عاوذنى اشتغل وخطيبى يقف على رجله الاول وكمان ان وضع والدى ماكنش يسمح وبعد محاولات وبعد مانا عرضت على الطرفين انى ماافرش شقة فمصر واعمل شقة فالكويت وخلاص عشان نرفع العبء المادى وننجز وقتنا قال والدى لخطيبى انه ال صار علي أختي هيصير عليا من غير توضيح وانه هيفرشلى شقة فالكويت قبل ماننزل ووافق خطيبى رغم ان كان فاضل اسبوع على سفره وقدر يجهز شقة فيهم ووالدى كان بيساعدو فى فرشها واتصلحت مابنهم العلاقة الى حدا ما وقام والدى بشراء الاجهزة الكهربائية كهدية لبنته على مايبقى يجبلى جهازى فهم من كدا خطيبى انه جاب الاجهزة مكان المبلغ الى لية عند والدى وفالمطار وهو بيسلم عليه اعطاه والدى جزء من المبلغ فسالو خطيبى دة لية ومكنش عاوذ ياخدو لما بابا قالو ان دة المبلغ الى ليك فسالو على الاجهزة قالو لا دى هدية لبنتى فقالو لا دة وباقى المبلغ الى عندك حق الاجهزة وانتهى الامر لان خطيبى اخذ الفلوس وسافر وسكت وولدى زعل من الموقف فى نقطة مهمه جدا ان والدى وخطيبى لم يتفقو على مكان الفرح لتمسك اهلى الشديد بان الفرح يكون فمحافظتنا وتمسك خطيبى الشديد لان من حقى كعريس اعمل الفرح فمحافظتنا وانتهى بيهم الكلام الى انهم يحتكمو لشخص من طرف عريسى وخطيبى كلمنى بعد محاولات شتى من والدته ومنى انى اسال على القاعات واختلفت معاه فسعر القاعه والمبالغ الى كان محددها معايا على الفستان والكوافير وفالاخر ليلة سفرو قالى خلاص احجزى القاعه عندك وبالفعل انا حجزت وبعد ماجه كان تماما متعصب ومضايق ومابيكلمنيش غير لضرورة وطريقته جافة جدا معايا ومتعصب طول الوقت وانا كنت حزينه من معاملته جدا جدا ولا انا ولا هو كنا حاسيين بفرحه ابدا ومحدش من اهلي اتصل سلم علي خطيبي وبعد مابابا وصل هو ماكلمهوش ابدا غير بعد 4ايام جه هو ومع اقاربه عشان يتفقو على الفرح وكتب الكتاب والقيمة وحصل خلاف كبير سببه ان الاتفاق الاولانى كان والدى قال انا مايكفنيش ولا مليون جنية لبنتى وسكت جالس عمى وقال المؤخر 20الف ولكن فالقاعده والدي قال انه متفق مع خطيبي هناك ع ٥٠ فخطيبي قال محصلش وهو فعلا محصلش لاني كنت معاهم فالقاعده رد بابا ان هو فالكويت قاله هنكتب للبنت ذى اختها كان يقصد 50 الف مؤخر ذى اختها ونفس قيمه قايمة اختها ولم يخضع احدى الطرفين للتانى وكان تمسك خطيبى هو الاتفاق الاول وتمسك والدى هو ان ماتعملش شقة فمصر ذى الاتفاق الاول وانه عاوذ يساوى فالكتابه بين بناته النقطه التانية نقطه الفرح جاب خطيبى اهله واحتكمو ان الفرح يكون عند العريس رغم ان والدى علم منى انى حجزت القاعه فقال يبقى الولاد اتفقو وهو راضى عروسته واخيرا قال خطيبى القايمه هكتب قيمه الاشياء الى تخصنى فقط وانفعل والدى وخطيبى جدا على بعض سبب انفعال بابا هو الاعتراضات على ورق وماتجبش منه اى حاجة والكلام دة قبل فرح بنتى بايام والعكس من خطيبى انه هو التزم بشقة هناك وهيتكلف مصاريف سفر والخ وعاوذ يتمم فرحه فمكانه ذى اغلب العرسان صدر من والدى لخطيبى عتاب حاد بانه سفرو وساعدو وهو جى بيفاصلو فمهر بنته الى هيتكتب رد عليه بحديه انه ماعملوش حاجة وانه دافع تكليف كل شئ وساء جدا الموقف وخرجت انا لتهدئة الموقف وقولت انا مش هتجوز بدون رضا والدي ولو والدي مش راضي مش هتجوز وسالت خطيبي انت شاريني ولا لا وليه معترض ع ورق واتفاقات غضب خطيبي من تدخلي وقال ان دي قاعده رجاله لم يرد خطيبى بالموافقة وانتهت الجلسه على ان شروط والدى 50الف مؤخر فرح عندنا وقايمة مثل اختى وكانت نقط خطيبى شقة عندهم وفرح عندهم ومؤخر 20الف وفخلال خمس ايام تكون المهله لاحدى الطرفين بالتنازل او التفاوض لم يرد اهلى ورد خطيبى بالتمسك بكل نقاطه واتصل بأكثر من حد من عائلتي وحاولت مرار وتكرار ان اقنعه ان كل التفاصيل دى مالهاش اى اساس فحياتنا ولكن لم يستجيب الا لان والدك نقض عهده ووالد لم يستجيب لى الا ان خطيبك بايعك وتوقف الموضوع على كدا سؤالى بقى هل خطيبى مقصر وهل هو مادى ذى ماهلى حكمو علية وهل والدى غير ملتزم ذى ماخطيبى حكم علية ومالوش عهد وهل انا اكمل ولا لا واذاى اقدر اخد القرار بعد سبع سنين كنت انا لية كل حاجة وكان هو لية كل حاجة هل الحب يكفى عاوذة اتواصل مع حضرتك اون لاين

إجابة الخبير: 12345 12345

صديقتى العزيزة
أولاً أنا دكتور شريف
ثانياً قرأت رسالتك حوالى ثلاث مرات لتأكد من فهمى و ألمامى بالموضوع
تعلمى يا صديقتى انه بالفعل الخطأ على الوالد و على خطيبك
أولاً لأنهم لو يتفقوا من البداية على اسس الزواج كالمهر و الشبكة و المؤخر و خلافه و تركوا الاشياء بدون حدود فاصلة
الاهم هو انك وقفتى بجوار خطيبك لكن نسيتى انه أيضاً فعل المستحيل لأجلك
ثانياً و الدك كان متحامل عليه و ردد كثيراً - على حسب قولك - انه بخيل انه كان بغربة يا صغيرتى و انتى لا تعلمى ما هى الغربة و قد سافر من اجلك و من اجل اسعادك و لكن ما دائما كنتى انتى و عائلتك ترددوه هو انه بخيل
اما هو فشتت نفسه و لم يضع الاساس السليم و لا عمل حساب انه يمكن ان يحدث خلافات و مشاكل بسبب تلك الاشياء التى تحدث من حوله
نصيحتى ان كل طرف يجب ان يتنازل و لا يتمسك برأيه و لدك لن يخسر شىء لكن الخاسر هو من احبك - خطيبك - الذى ضحى بعمرع بالغربة من اجلك و بالطبع انتى معه خاسرة
تحدثى مع خطيبك و قفى بجواره فاذا كان من نصيبك مهما ان عاش والديكى - اطال الله فى عمرهما - لن يكملوا معك كما سوف يفعل خطيبك
هذا الايميل الخاص بى تابعينى يا عزيزتى و انتظر تعليقك على رسالتى
sherif@beautyexpertssa.com

إسأل