ترجمة

Nokia's mapping service will soon be appearing on...

Nokia's mapping service will soon be appearing on Samsung smartphones. A deal between the two will see a test or beta version of an Android app for Nokia's Here maps included free on handsets and the Gear S smartwatch. The move is widely seen as a way to help Samsung distinguish itself from Google which oversees Android. Formerly known as Nokia maps, Here is also used by Yahoo, Amazon and Garmin and it provides map data for Microsoft's Bing search engine. The map service covers 190 countries, offers turn-by-turn navigation, tourist information and public transport details. In addition, the maps can be downloaded to a device so they can be used offline. A version of Nokia's mapping service is being specially prepared for Samsung's Gear S smartwatch. Called Here for Gear it will be a navigation system optimised to use the relatively small display on the wrist-worn gadget. Writing on Ars Technica, Ron Amadeo said Nokia maps was just one of the apps Samsung was keen to stop relying on Google for. However, he said, Samsung's strategy had some disadvantages. He said: "For end users it just means a confusing experience with a ridiculous amount of duplicated apps." Nokia's maps division was one of the parts that Microsoft did not buy when it acquired the phone- making "devices and services" part of Nokia in 2013.

إجابة الخبير: احمد منير

احمد منير

مترجم

قريبا خدمة الخرائط نوكيا سوف تظهر على الهواتف الذكية  سامسونج. وهناك اتفاق بين الاثنين لاجراء نسخة تجريبية أو بيتا من التطبيق الروبوت لنوكيا  مجانا على الهواتف وsmartwatch جير S.
وينظر على نطاق واسع هذه الخطوة باعتبارها وسيلة للمساعدة في سامسونج لتميز نفسها عن جوجل التي تشرف على الروبوت.
تعرف سابقا باسم خرائط نوكيا، ويستخدم أيضا من قبل ياهو وأمازون وغارمين . يوفر بيانات الخرائط لمحرك البحث بينغ مايكروسوفت.
تغطي خدمة الخرائط 190 دولة، تقدم بدوره  :  الملاحة، والمعلومات السياحية وتفاصيل النقل العام. وبالإضافة إلى ذلك، فإن الخرائط يمكن تحميلها إلى الجهاز بحيث يمكن استخدامها حاليا.
وهناك نسخة من خدمة الخرائط من نوكيا ويجري إعداد خصيصا للجير S smartwatch سامسونج.
 سيكون  للجير نظام الملاحة الأمثل لاستخدام شاشة عرض صغيرة نسبيا على الأداة  في المعصم. الكتابة على آرس تكنيكا،
قال رون أماديو كانت خرائط نوكيا مجرد واحدة من تطبيقات سامسونج كانت حريصة على وقف الاعتماد على جوجل . ومع ذلك، وقال: كانت في استراتيجية سامسونج بعض العيوب. وقال: "بالنسبة للمستخدمين النهائيين فهذا يعني مجرد تجربة مربكة مع كمية مثير للسخرية من التطبيقات متتكررة".
كان تقسيم خرائط نوكيا واحدة من الأجزاء التي مايكروسوفت لم تشتري عندما حصلت على phone- جعل "الأجهزة والخدمات" جزءا من نوكيا في عام 2013.