دكتور الشريعة

بين زوجي وعيلتي مشاكل قديمة من بداية الزواج وتم...

بين زوجي وعيلتي مشاكل قديمة من بداية الزواج وتم التصالح. الان ابي قال لزوجي عيب في حقك تسيب مراتك ترجع لوحدها بأوبر بالليل من العبور لاكتوبر .جوزي خدها ان هو بيقوله انت مش راجل وان قبل كدة رجعت من العبور لوحدي بأوبر مش اول مرة .وابويا قصده ان هو خايف عليا مينفعش يسبني بالليل اروح لوحدي عشان حالات الخطف. ودلوقتي جوزي اتخانقنا ويقولي ابوكي عمل الي شيطان ماعملوش وسخن بينا و لو ابوكي زعلان يولع وقالها كذا مرة وهو بيزعق .والمفروض نسافر كمان يومين مقيمين في الامارات وبننزل اجازات. هل ارجع معاه؟ وبينا طفل 10 شهور.وهو شايف انه مش غلطان في ابويا. وانا مش متقبلة اهانته لابويا . وهو شايف ان ابويا اهانه و يقولي انا عمري 38 سنة عيب ونعمل قعدة و ابويا يكلم ابوكي. وابويا 64 سنة . يقولي هو مش عيل عشان يقول كلمة زي دي . و قالي شغلتو الشيطان عندي والشر مفيش اسهل منه ، وعاوز يأذي ابويا معرفش ازاي.وانا عاوزة اطلب الطلاق لان هو شخص عصبي ومش بيعترف بعصبيته دي ومش قادرة استحمل عصبيته اكتر من كدة . اعمل ايه .
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
انا حاليا في مصر ومفروض نرجع الامارات اعمل ايه

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلمي رحمك الله أنه:
١- حق الزوج عليك أعظم من حق والديك بلا خلاف.
٢- بقاؤك على الحدية مع زوجك من الك الكبائر وهو نشوز.
٣- يجب على زوجك أن يعرف بأن خروجك مع السائق وحدك محرم وهو خلوة حتى لو بمكان قريب.
٤- وأما طلب طلاق لمجرد عصبيته أو لا يقر بعصبيته فمحرم بل من الكبائر.
٥- عليك إدخال أهل الصلح والدين بين زوجك ووالدك.
والله تعالى أعلم وأحكم.