دكتور الشريعة

انا احمد ٣٥سنة من مصرمقاول دهانات في السعوديحصل...

انا احمد ٣٥سنة من مصرمقاول دهانات في السعوديحصل معايا أن كونت واخد شغل دهان عمارة من رجال سعودي وبعد ماشتغلت وأسست العمارة كامل اكل عليا بقيت حسابي يعتبر نصف المبلغ وكان عليا مبلغ بسيط للعمال وبعد كدا اخت شغل جديد عشان اعوض وسد ديني وكدا ولكن الشغل دا كان في شركة وكان شغل كبير وكدا فقلت اشارك اتنين اصحابي نقف مع بعض لان الشغل ونسند بعض وناخد شغل اكتر ولكن بعد ما بدأنا هم قالو عندهم شغل تاني فترة اسبوع لحد ما امشي الشغل يكونو خلصو شغلهم ويرجعو معايا ولكن طبعن محصلش لحد ما انا خلصت شغل كامل انا والعمال الكانه معايا وبفضل الله كونت مسدد حق العمال كان فاضل جز بسيط والعمال رجعو في نفس المكان الفي اصحابي وكان فاضل جز من حسبنا في الشركة لحد ما اسلم المهندس وكدا وبفضل الله سلمت الشغل وتم تحويل المبلغ الباقي علي حساب شخص منهم ولكن بعد ما تم التحويل رفضوا يعطو العمال حقهم واكله حقي انا كمان وسفره علي مصر هل انا عليا حق الناس ولا لا ارجو الجابة
مساعدة الخبير: هل لديك أي معلومة أخرى تريد أن تطلع دكتور الشريعة عليها قبل أن أقوم بإيصالك به؟
أرجو الإجابة وما افعل

الرد من العميل

لا

إجابة الخبير: الدكتور محمد عودة

الدكتور محمد عودة

دكتورشريعة

الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله، وعلى آله وصحبه ومن والاه، أما بعد: اعلم رحمك الله أن العمال إذا كانت أجورهم عليك وعلى شركائك فعليك أن تبرئ ذمتك ولا شيء آخر عليك.
وأما أجور العمال كانت عليك وحدك أو اتفقت مع العمال أن يأخذوا منك ولا يتعاملون مع غيرك فيلزمك دفع أجورهم كاملة ثم تأخذ من شركائك،  وقال صلى الله عليه وسلم: (المسلمون عند شروطهم)رواه أبو داود.
والله تعالى أعلم وأحكم.